Hiep, hiep, hoera voor de feministische revolutie

dames.jpgNu zo meteen het zuiden van Zuid-Amerika volledig in vrouwelijke handen is, kan het niet anders dan dat dit grote sociale en culturele gevolgen zal hebben. Dit is natuurlijk de regio van onverschrokken macho’s maar gek genoeg hebben veel vrouwen er de broek aan. De meeste dames werken buitenshuis en bekleden vaak interessante posities. Dat Chili en Argentinië en straks ook Brazilië een vrouwelijke president hebben, is natuurlijk geen toeval. Al is de vrouwenvloed natuurlijk ook wel een verdienste van al die mannelijke bananenpresidenten die er een ongelooflijke rotzooi van hebben weten te maken. Laten we hopen dat er - om te beginnen - nu ook snel een einde komt aan die gewoonte om seksegescheiden te feesten. Want het kan nog heel veel leuker.

kerels.jpgLaatst was ik weer op zo’n fuifje waarbij al die schitterend verzorgde vrouwen in één hoek van de kamer zitten (Vanessa heeft nieuwe zwarte knielaarzen!) en de mannen in een ander deel van de ruimte bij elkaar kruipen. De vrouwen giechelen zich suf en wij bespreken de goede werken van de belastingdienst.

Soms ruik je de vrouwen, waait er een lekker luchtje over. Dan kijken we op en zwaaien we naar de overkant. Maar vervolgens praten we weer snel over andere, gewichtige thema’s.

Mijn goede vrienden moeten trouwens niets hebben van presidenta Cristina. En hun mooie mevrouwen, naar verluidt, trouwens ook niet. Terwijl zo’n vrouwenomwenteling voor beide partijen heel veel goede effecten kan hebben. Maar daar komen ze nog wel achter.

Lees ook de achtergrondartikelen:

  • 29 oktober: Met 43,6 procent van de stemmen won Cristina Kirchner gisteren de presidentsverkiezingen van Argentinië. Nummer twee, Elisa Carrió, haalde twintig procent minder waardoor er geen tweede ronde nodig is. Voor het eerst is een vrouw tot president gekozen van Argentinië maar een feministische politieke agenda heeft Cristina niet. Lees verder
  • 28 oktober: De Argentijnen kiezen zondag hoogstwaarschijnlijk voor het eerst een vrouw als president. In het land van de slaapwandelaars wordt Néstor Kirchner opgevolgd door zijn echtgenote Cristina. Lees verder