Fatih Akin wint Europese filmprijs

BRUSSEL, 25 okt. De film Auf der anderen Seite van de Duitse regisseur Fatih Akin is door de leden van het Europees Parlement bekroond met de Prix LUX. De filmprijs van Europarlementariërs werd gisteren voor het eerst toegekend. De parlementariërs konden uit drie films kiezen, de andere twee waren 4 Luni, 3 Saptamini si 2 Zile (4 maanden, 3 weken en 2 dagen, Gouden-Palmwinnaar in Cannes) van de Roemeense regisseur Cristian Mungiu en Belle Toujoursvan de Portugese veteraan Manoel de Oliveira. Auf der anderen Seite, een drama waarin de lotgevallen van Turken en Duitsers in beide landen elkaar kruisen, zal op kosten van de Prix LUX worden ondertiteld in alle 23 talen van de EU. Ook zal de film in de originele taal worden aangepast voor doven en slechthorenden.