En verder

Nachtelijke poëziewandelingenIhkv de landelijke ‘Nacht van de Nacht’ organiseert het ‘Theater van de Verloren Tijd’ drie nachtelijke poëziewandelingen op 26 en 27 okt en 2 nov onder de noemer ‘Gij zijt bij mij de nacht’. Dit najaar gaan de wandelingen door een stil en donker natuurgebied in de omgeving van Tilburg waar gedichten over de nacht, avond en schemering, maan en sterren, stilte, slapen, dromen en liefde ten gehore gebracht worden.

Wandelingen duren tot +/- 24u. Deelname €10 p.p. Inl: 013-5358041; www.theatervandeverlorentijd.nl

Lezen &cetera LiveDe romanciers Miquel Bulnes, Herman Franke en Tomas Lieske zijn 28 okt (14u30) te gast in de 25ste aflevering van Lezen &cetera Live. In deze literaire talkshow, die maandelijks plaats heeft bij selexyz donner, spreekt chef Boeken NRC Handelsblad Pieter Steinz met drie schrijvers over hun nieuwe boek en de rest van hun oeuvre.

Theater in de kelder van selexyz donner. Res: 010-2175241 & nederlands.donner@selexyz.nl

Vaar-wandelexcursie Op 27 okt (8u) organiseert Natuurmonumenten een vaar-wandelexcursie naar het Vogeleiland in het Zwarte Meer. De excursie met het thema ‘vreemde eenden’ duurt ongeveer twee en een half uur. Vanwege de beperkte capaciteit van de boot, waarmee de tocht naar het Vogeleiland wordt gemaakt, is aanmelding vooraf noodzakelijk.

Aanmelden: 0527-24 66 44 & www.natuurmonumenten.nl/ agenda. Vertrek boothuis Kadoelerbrug, Kadoelerweg Kraggenburg. Deelname leden Natuurmonumenten € 8 niet-leden € 12 p.p.

Utrechts museumkwartierArchitectuurcentrum Aorta organiseert 28 okt (14u) een rondleiding door het Museumkwartier. Olv een architectuurgids worden de nieuwe museumuitbreidingen van het Universiteitsmuseum (Koen van Velsen), museum Het Catharijneconvent (Hubert-Jan Henket) en het Centraal Museum (Beel & Agtergael) bekeken. Ook andere architectonische projecten in de omgeving, die de problematiek van nieuwbouw in combinatie met bestaande bebouwing illustreren, komen aan de orde.

Vertrek: vanaf Architectuurcentrum Aorta, Achter de Dom 14, Utrecht. Kosten: €7,50 p.p. Opgave: 030-2321686 & tours@aorta.nu

Zwolle culinair Op 26, 27 en 28 oktober staat Zwolle in het teken van proeven. In de 15de-eeuwse Broerenkerk staan 14 restaurants die bezoekers laten proeven van voorafjes en hoofdgerechten tegen betaling van ‘blauwvingers’ (€1,50). Entree gratis.

Inl www.zwolleculinair.nl