De iMac à la Dell

Er zijn meer fabrikanten die all-in-one computers maken zoals Apple’s platte iMac. De nieuwe Dell XPS heeft een paar belangrijke karaktereigenschappen gemeen met z’n aluminiumkleurige concurrent: weblog Engadget ontdekte de foto’s van dit prototype en verklapt - met een slag om de arm - dat deze machine een 22 inch scherm heeft, een blu-ray brander aan de zijkant en een ruime collectie usb- en firewirepoorten aan de robijnrode achterzijde. De XPS oogt wat breder doordat er speakers aan weerszijden van het scherm zitten. De processor is een 2,66 GHz Core 2 Duo van Intel, met ruimte voor maximaal 4 GB geheugen.
Bezitters van een iMac hebben ondertussen wel wat anders aan hun hoofd: vrijdagavond 26 oktober komt het nieuwe Apple besturingssysteem, Leopard, uit. Biedt Mac OS X 10.5 meer spektakel dan Windows Vista? Later meer, maar hier is alvast een rondleiding.