Correcties & aanvullingen

Minister Gates

In het artikel Solidariteit NAVO moet gelijmd worden (23 oktober, voorpagina) wordt de Amerikaanse minister van Defensie Richard Gates genoemd. Gates’ voornaam is Robert.

Vlaamse betogers

In het bijschrift bij de foto van Vlaamse betogers (23 oktober, pagina 4) wordt gesproken van gemeenteraadsverkiezingen waar gemeenteraadsvergadering werd bedoeld.

Jeroen Brouwers

In het bericht Schrijver Brouwers bedankt voor ‘schamele’ prijs (24 oktober, pagina 9) stond dat W.F. Hermans de P.C. Hooftprijs weigerde nadat hij in de brief van de minister het prijzengeld (fl. 8000) abusievelijk had gelezen als (f 18.000). Die vergissing was echter niet van Hermans, maar van een ambtenaar van het ministerie, die de beschreven leesfout maakte bij het herschrijven van de brief. Zo kreeg Hermans een brief met een verkeerd bedrag erin.

Galapagos

In het bericht Galapagos sluit contract met Amerikaans J&J (24 oktober, pagina 17) staat dat Galapagos jaarlijks optie- en succesbetalingen voor behaalde resultaten ontvangt. ‘Jaarlijks’ moet zijn ‘per afzonderlijk programma’.