Californië brandt

Californië brandt San Diego. Meer dan een half miljoen mensen zijn geëvacueerd uit gebieden rond San Diego en Los Angeles, Californië, in verband met bosbranden. Het is de grootste evacuatie in de moderne geschiedenis van Californië. De branden in de Amerikaanse staat hebben sinds zondag ongeveer 172.400 hectare verwoest. Bijna 1.500 huizen zijn verbrand en zeker 56.000 huizen worden nog door het vuur bedreigd. Er zijn zes doden gevallen. President Bush heeft in zeven districten de noodtoestand uitgeroepen, zodat federale hulp kan worden ingezet. De verliezen zijn het grootst in San Diego waar de schade op 1 miljard dollar wordt geschat. Ook Hollywood werd getroffen: opnamen van de tv-series CSI en 24 moesten worden geschrapt. A bicycle burns on an unattended property near Del Dios Highway in the Rancho Santa Fe area of San Diego, California October 23, 2007. Wildfires stoked by fierce winds burned unchecked across Southern California for a third day on Tuesday with 300,000 people in San Diego alone evacuated as flames destroyed or threatened homes from humble forest cabins to luxury villas. REUTERS/Mario Anzuoni (UNITED STATES) REUTERS