Beatfilm festival

Voor wie niet leefde in de jaren zestig of toen even de andere kant opkeek, biedt het Beatfilm festival de gelegenheid de verloren tijd in te halen. Onder het motto ‘Beleef het ritme van de jaren ’60 in een onvergetelijke happening’, organiseren negen filmtheaters in de grote steden dit weekend een hoogwaardig programma van korte en lange speelfilms, documentaires en tv-programma’s, uitmondend in een optreden van bands die beatmuziek maken op zondagavond. In het programma zien we werk terug van te vroeg overleden filmmakers als Adriaan Ditvoorst (Paranoia, 1967), Wim Verstappen (De minder gelukkige terugkeer van Joszef Katus naar het land van Rembrandt, 1966) en Jan Vrijman (De werkelijkheid van Karel Appel, 1961), maar ook van springlevende filmers als Frans Weisz (Een zondagmorgen op het eiland van de Grande Jatte, 1965) en Pim de la Parra (Aah Tamara, ’65). Spraakmakend is het sleutelwoord en dat zal vaak vallen bij de grote talkshow op zondag. Op 28 oktober gaat Hans Beerekamp in gesprek met filmmakers uit de jaren ’60 in ’t Hoogt.

Beatfilm. Zaterdag 27, zondag 28 oktober. Info: www.beatfilm.nl