Arrestaties na rellen in Brussel

Arrestaties na rellen in Brussel Brussel, 25 okt. Een betoging van Turkse jongeren in Brussel is gisterenavond uitgelopen op rellen tussen Turken en Koerden. Daarbij werden meer dan honderd relschoppers opgepakt die vernielingen aanrichtten aan straatmeubilair, auto’s en winkels in de Brusselse gemeenten in Sint-Joost-ten-Node en Schaarbeek. Acht agenten raakten gewond.De politie zette meer dan tweehonderd agenten in gevechtsuitrusting, enkele waterkanonnen en een helikopter in. Acht agenten raakten gewond.Voor de betoging, waarvoor de autoriteiten geen vergunning hadden verleend, meldden zich ongeveer 500 demonstranten. Zij wilden steun betuigen aan de regering in Ankara in haar strijd tegen rebellen van de Koerdische PKK, die regelmatig terroristische aanslagen plegen in het zuiden van Turkije. (Foto AFP) Young men of Turkish origin face security forces (out of camera range) as they demonstrate in Brussels near Schaerbeek / Schaarbeek city hall, 24 October 2007 to oppose the Kurdish Workers Party (PKK). The semi-official Anatolia news agency said Turkish warplanes bombed several Kurdish PKK positions in provinces along the border with Iraq, and that helicopter gunships also took part in raids. AFP PHOTO BELGA FRANCOIS WALSCHAERTS **BELGIUM-OUT** AFP