Aantijgingen jegens bestuurder NMO gerectificeerd

Rotterdam, 25 okt. Na De Telegraaf rectificeerde gisteren ook Nova (VARA/NPS) berichtgeving over een `conservatieve coup` bij de Nederlandse Moslim Omroep (NMO). De mededeling van krant en actualiteitenrubriek dat bestuurslid Yahia Bouyafa, ook voorzitter van de Contact Groep Islam (de officiële gesprekspartner van minister Vogelaar van Integratie), nauwe banden zou onderhouden met de Moslim Broederschap en dat hij gevolgd wordt door inlichtingendiensten, kon voor de voorzieningenrechter van de Amsterdamse rechtbank niet aannemelijk worden gemaakt. Betrokkenheid bij een 'verhulde intredestrategie` om de sharia in te voeren achtte de rechter evenmin bewezen.

Bouyafa is niet alleen bestuurslid van de Nederlandse Moslim Raad (NMR) die het geding aanspande, maar ook van het overkoepelende bestuur van de NMO. Onder druk van de overheid fuseerde de relatief liberale NMO onlangs met de meer conservatieve Nederlandse Islamitische Omroep (NIO). Die was gelieerd aan de NMR.