Toscaanse heuvels

Toscaanse heuvels Rotterdam. Aan het Coenplein ten noordwesten van Amsterdam, bij de aansluiting van de A8 en de A10, zijn twee heuvels verrezen. „Toscaanse heuvels”, omschrijft kunstenaar Roel van Timmeren, die samen met Floris van der Kleij en David Veldhoen het collectief Swamps vormt. Het viaduct dat de twee heuvels verbindt, ligt er al ongeveer 25 jaar ‘loos’ bij. Swamps wil het eer betuigen door zowel de heuvels als de overspanning te beplanten met lavendel. Hierdoor ontstaat een kunstwerk van 275 meter lang met 25.000 planten. Titel: A-Venue. ‘Als de lavendel in de zomer van 2008 in de bloei staat, krijgt het kunstwerk zijn uiteindelijke paarblauwe gestalte’, zo staat op de website van Swamps. ‘Duizenden automobilisten worden getrakteerd op een plantensculptuur dat als een eiland tussen de snelwegen drijft.’ Vanaf eind oktober is het project op het Coenplein via een webcam live te volgen op: www.swamps.nl Foto Roger Cremers Nederland, Amsterdam, 19-10-2007 Kunstproject 'A-Venue', midden op het Coenplein ligt al 25 jaar een 'loos' viaduct. Swamps wil eer betuigen aan dit viaduct door aan weerskanten twee heuvels te maken en het geheel te beplanten met lavendel. Hierdoor ontstaat een enorm sculptuur van 275 meter lang. De lavendel zal in de zomer van 2008 in bloei staan. Swamps is een kunstenaarscollectief dat bestaat uit Roel van TImmeren, Floris van der Kleij en David Veldhoen. Zij ontwikkelen niemandslanden, vergeten plekken die worden gekenmerkt door een eigenzinnige, rauwe Schoonheid. PHOTO AND COPYRIGHT ROGER CREMERS Cremers, Roger

Aan het Coenplein ten noordwesten van Amsterdam, bij de aansluiting van de A8 en de A10, zijn twee heuvels verrezen. „Toscaanse heuvels”, omschrijft kunstenaar Roel van Timmeren, die samen met Floris van der Kleij en David Veldhoen het collectief Swamps vormt.

Het viaduct dat de twee heuvels verbindt, ligt er al ongeveer 25 jaar ‘loos’ bij. Swamps wil het eer betuigen door zowel de heuvels als de overspanning te beplanten met lavendel. Hierdoor ontstaat een kunstwerk van 275 meter lang met 25.000 planten. Titel: A-Venue.

‘Als de lavendel in de zomer van 2008 in de bloei staat, krijgt het kunstwerk zijn uiteindelijke paarblauwe gestalte’, zo staat op de website van Swamps. ‘Duizenden automobilisten worden getrakteerd op een plantensculptuur dat als een eiland tussen de snelwegen drijft.’

Vanaf eind oktober is het project op het Coenplein via een webcam live te volgen op:www.swamps.nl