Radio Voorkeur

De Avonden. Gesprek met architectuurhistoricus Hans Ibelings over het stedenbouwkundige project Smalle Haven in Eindhoven. Een braakliggend parkeerterrein omvormen tot een ‘sprankelende en levendige’ toevoeging aan de Eindhovense binnenstad vergde vele jaren. De vijfjarige Jesse vertelt over de film Het Paard van Sinterklaas van Tamara Bos en bronsgieter Ben Joosten over de beelden die hij met zijn broer maakte voor bekende Nederlandse beeldhouwers. Radio 6, 19.00-22.00u.

NPS Kunststof. Gast is Marcus Azzini, regisseur van de musical Hair. De hippiemusical was een uitbundig pleidooi voor vrije liefde, vrede en verdraagzaamheid. Maar hoe actueel is deze boodschap veertig jaar later? Azzini’s versie van Hair, naar een bewerking en vertaling van Ronald Giphart, is tot en met april volgend jaar te zien in Nederland en België. Radio 1, 19.00-20.00u. Website: www.nps.nl/kunststof

Casa luna. Wetenschapsjournalist Mark Mieras schreef een boek over hoe het is om niet de baas in je eigen hoofd te zijn: Ben ik dat?, over wat hersenonderzoek vertelt over onszelf. Radio 1, 0.00-1.00u.