Protest F1-renstal McLaren

De Formule 1-renstal McLaren-Mercedes dient een officiële klacht in tegen de uitslag van de Grote Prijs van afgelopen zondag in Sao Paolo. Daardoor hoopt McLaren alsnog de wereldtitel te behalen voor de Britse coureur Lewis Hamilton.

In de spannende laatste race veroverde Kimi Raikkonen van Ferrari de wereldtitel. Hij won de race terwijl zijn concurrenten Fernando Alonso en Hamilton (beiden McLaren) derde en zevende eindigden. Raikkonen won de titel met 110 punten, één meer dan zowel Hamilton als Alonso.

Na afloop bleek dat de teams van Williams en BMW ‘koude’ benzine hadden gebruikt. Dat is verboden. McLaren eist nu dat de drie coureurs van die teams die voor Hamilton eindigden uit de uitslag worden geschrapt. Daardoor zou Hamilton alsnog als vierde in de uitslag worden opgenomen, goed voor de wereldtitel. McLaren zegt ‘de timing te betreuren’ maar vindt dat het reglement moet worden nageleefd. De internationale automobielfederatie FIA moet nu eerst bepalen of de klacht van McLaren gegrond is.