Prijs voor acteur `DoodEind` in VS

Amsterdam, 24 okt. Acteur Everon Jackson Hooi (1982) heeft afgelopen zondag op het Screamfest horrorfestival in Hollywood in Los Angeles de prijs voor beste mannelijke hoofdrol gewonnen. De acteur, in Nederland vooral bekend door zijn rollen als Bing in Goede Tijden, Slechte Tijden en Ciro Pietersoon in De Erfenis, won de prijs voor zijn rol als Chris in de Nederlandse horrorfilm DoodEind van regisseur Erwin van den Eshof. De Amerikaanse productie maatschappij Dimension Films, onderdeel van de Weinstein Company, heeft inmiddels interesse getoond om de film in de Verenigde Staten op dvd uit te brengen. De Nederlandse horrorfilm was geselecteerd voor het festival in Hollywood en genomineerd in verschillende categorieën, waaronder beste film, beste acteur en beste special effects. Het ScreamFest is van 12 tot en met 21 oktober gehouden in Hollywood. DoodEind ging vorig jaar zomer in Nederland in première.