Philips wil medische informatie voor klant visualiseren

LONDen. Het ongrijpbare visualiseren: Philips ziet er toekomst in en heeft er daarom twee nieuwe concepten voor ontwikkeld die mogelijk in drie tot vijf jaar op de markt komen. Ze werden gisteren gepresenteerd aan de wereldpers in Londen. In het ziekenhuisconcept voor de toekomst denkt Philips dat het veel makkelijker moet zijn om patiënten te laten zien wat ze mankeren. Geen röntgenfoto`s meer, maar echte animaties van bijvoorbeeld het lichaam, waarin het hart draait. Zo kun je makkelijker laten zien waar die omleiding gaat lopen, toont het concept aan. Ook het toekomstige dekbed in het ziekenhuis verandert in een multifunctionele deken waarmee de patiënt 24 uur per dag wordt gecheckt op onder meer bloeddruk, hartslag en temperatuur. Philips meent dat mensen nadrukkelijker een ziekenhuis zullen uitkiezen op basis van dit soort service. Ander onderzoek toont daarentegen aan dat mensen nog steeds eerder kiezen op basis van nabijheid en kosten.