Modieuze thriller

Het interessantste aan de wat modieuze thriller Butterfly on a Wheel is niet de ontknoping die alles à la Fight Club of The Sixth Sense in een ander daglicht stelt. Over deze haal je de schouders op in plaats van er uren over na te praten met je vrienden in het café. Nee, het aardige is de invloed van tv-formats op het script. De film lijkt wel een kruising tussen tv-programma`s waarin uitdagingen worden aangegaan die binnen een wurgende deadline moeten worden volbracht en die programma`s waarin je voor even in de huid van een ander gedwongen wordt om er een beter mens van te worden.

Tom Ryan (ongeschoren Pierce Brosnan met Iers accent) kidnapt het ogenschijnlijk gelukkig getrouwde echtpaar Neil en Abby Randall en gebruikt hun dochtertje als pressiemiddel. Ze moeten vreemde opdrachten uitvoeren die hun relatie op de proef stelt. Waarom doet Tom dit? Wat wil hij? Het kan de kijker niet zo veel schelen, want vooral gladde reclameman Neil is weinig sympathiek. Laat hem maar aan het kortste eind trekken.

Butterfly on a Wheel. Regie: Mike Barker. Met: Gerard Butler, Maria Bello, Pierce Brosnan. In: 15 bioscopen.