Kerk uit 1297 op transport

Kerk uit 1297 op transport Heuersdorf. De Emmaüs-kerk (1297) in het dorp Heuersdorf in Oost-Duitsland staat op een trailer klaar voor transport. Het stenen gebouw van 660 ton moest daarvoor gisteren eerst anderhalve meter omhoog getild worden. De kerk verhuist 12,5 kilometer naar het nabijgelegen Borna om plaats te maken voor mijnbouw naar bruinkool. In een zeer laag tempo wordt de kerk op 31 oktober in Borna verwacht. De 59 inwoners van Heuersdorf moeten ook verhuizen na hun verloren juridische strijd tegen mijnbedrijf Mibrag. Foto Reuters Workers stand in front of the Emmaus church, which is placed on a special transport trailer, in the eastern German village of Heuersdorf October 23, 2007. The church, built in 1297, will be carried over 12 kilometres to the neighbouring town of Borna, as Heuersdorf has to give way for the extension of an opencast lignite mine. REUTERS/Arnd Wiegmann (GERMANY) REUTERS