Internet Weblog van de dag

Christina Kirchner Argentine presidential candidate Cristina Fernandez de Kirchner fans herself as she attends an electoral rally in Buenos Aires in this September 19, 2007 file photo. The showy suits, the heavy makeup, the spike heels -- Argentina's first lady and presidential front-runner has made headlines for her appearance as much as her politics. Picture taken September 19. REUTERS/Marcos Brindicci (ARGENTINA) TO MATCH STORY ARGENTINA-ELECTION/CRISTINA REUTERS

Weblog Tango. „Nog vijf nachtjes slapen en dan kiezen de Argentijnen voor het eerst in de geschiedenis een vrouw als president. Cristina Kirchner, al 32 jaar de vrouw van de huidige president Néstor, kan de zege volgens alle peilingen niet meer ontgaan.” Aldus Marcel Haenen op zijn weblog Tango vanuit Argentinië. Hij vervolgt: „Ze heeft een bizar grote voorsprong op alle andere kandidaten. Vreemd, omdat Cristina de hele campagne nog niets interessants heeft gezegd. Ze zegt überhaupt niets. Cristina neemt niet deel aan debatten. De Associatie van buitenlandse correspondenten in Argentinië heeft haar al zes keer gevraagd of ze niet net als alle andere kandidaten een praatje wil houden voor de journalisten uit den vreemde. Ze weigert consequent. Maar waarom zou je ook praten als zwijgen en een glimlach met je botox-lippen volstaan om de harten van de kiezers op hol te doen slaan?

„Op de voorpagina van de krant La Nación werden gisteren de resultaten van een rondvraag gepresenteerd. Het dagblad vroeg de presidentskandidaten hun standpunten over kwesties als de doodstraf, het homohuwelijk of abortus. De aanstaande presidente weigerde te antwoorden.”

Lees verder over de aanstaande Argentijnse presidentsverkiezingen:

http://weblogs.nrc.nl/weblog/tango/