Formule 1-renstal McLaren dient formeel protest in

BERLIJN. McLaren heeft gisteren formeel protest ingediend tegen de teams van BMW-Sauber en Williams-Toyota. De Britse Formule 1-renstal beschuldigt hen van onrechtmatig benzinegebruik tijdens de Grote Prijs van Brazilië van afgelopen zondag. ”We willen hiermee niet de wereldtitel van Kimi Raikkonen aanvechten”, benadrukte een teamofficial. De wedstrijdleiding stelde na de slotrace van het WK inderhaast een onderzoek in naar de bolides van Nico Rosberg (Williams), Robert Kubica en Nick Heidfeld (beiden Sauber). De stewards konden echter niet bewijzen dat er was gerommeld met de benzine, waardoor de officiële uitslag bleef gehandhaafd. Bij diskwalificatie van deze drie zou de Britse McLaren-rijder Lewis Hamilton stijgen van de zevende naar de vierde plaats in de uitslag en alsnog de wereldtitel hebben veroverd. Ferrari-coureur Raikkonen vergaarde met zijn zege in Brazilië één punt meer dan Hamilton. De Brit gunde Raikkonen de titel en verklaarde dat hij de titel niet via een beroep alsnog in handen zou willen krijgen. ”Ik wil de titel winnen op de baan.”