Feyenoord volgt Barça

De supporters van Feyenoord kunnen zich per 1 januari volgend jaar officieel aan de club verbinden. De aanhang krijgt hierdoor een vorm van zeggenschap binnen de Rotterdamse voetbalclub. „Hoe meer supporters zich aansluiten, hoe groter de zeggenschap”, zegt commercieel directeur Chris Woerts in een persbericht.

Een officiële band met de club kost de fans wel 40 euro, maar dit geld zal worden geïnvesteerd in het eerste elftal. In ruil hiervoor krijgen de supporters een aantal voordelen.

Feyenoord volgt hiermee het voorbeeld van bijvoorbeeld het Spaanse Barcelona en het Portugese Benfica, waar de fans al eerder de mogelijkheid kregen zich aan hun club te binden.

Feyenoord rekent in eerste instantie op de 42.500 seizoenkaarthouders. Volgens een studie van de voetbalbond KNVB zouden zo’n 2,5 miljoen Nederlanders zich verbonden voelen met de club uit Rotterdam-Zuid. (ANP)