Droog en bewolkt

Voorlopig is er weinig aan de hand in het Nederlandse weer. De lucht laat vooral veel bewolking zien. Richting zaterdag zal de wind geleidelijk naar het zuiden draaien en de middagtemperatuur wordt daardoor opgestuwd tot een graad of 14.

Vandaag was het kil, zeker door de straffe en koude noordoostenwind. Die wind blijft vanavond en vannacht grotendeels waaien en onder een bewolkte hemel koelt het af tot 5 of 6 graden.

Morgen waait er een matige bries vanuit het oosten, een fractie minder wind dan vandaag. De bewolking voert ook dan de boventoon en de maximumtemperaturen zullen rond 11 graden schommelen.

De heftige weercondities zijn in het zuiden van Europa te vinden; in Italië en aan de Spaanse oostkust vallen vele buien. Bij ons blijft het droog, zoals dat ook vrijdag het geval zal zijn. Wel lijkt vooralsnog de kans op een paar opklaringen dan wat groter te worden. De wind zal op vrijdag enigszins wegvallen.

Gedurende het weekeinde draait de wind naar het zuiden tot zuidwesten en vanaf de Noordzee komt op zondag een regenzone naderbij. Ergens in de loop van de zondag wordt dan ook neerslag in ons land verwacht, vanuit het westen.

Vervolgens zouden er maandagochtend weleens heel veel blaadjes kunnen vallen, door de straffe herfstwind, mogelijk met flink wat regen.