Bij Unilever nog geen ontslagen

. Werknemers van de drie Unilever-fabrieken die sluiten, worden tot april 2009 niet gedwongen ontslagen. Dat heeft het voedingsmiddelenconcern gisteren toegezegd. Het bedrijf wil ook met de bonden gaan praten over aanvullende maatregelen om de medewerkers naar een nieuwe baan te begeleiden. De fabrieken produceren volgens Unilever tegen te hoge kosten. Ingrijpen zou noodzakelijk zijn om de toekomst van Unilever en zijn medewerkers gezond te houden. De sluiting gaat gepaard met het verlies van 474 banen. Vakbonden FNV en CNV gaven gisteren in een reactie aan dat de geplande stakingen en demonstratie vandaag doorgaan, ondanks de toezegging. „In de handreiking zitten aanknopingspunten, maar het is nog steeds onvoldoende”, aldus een CNV-woordvoerder. „We gooien de deur niet helemaal dicht. Praten kan altijd, maar dan pas na woensdag.” (ANP)