Akzo heeft last van inzakken bouw VS

Rotterdam. Door aanhoudende problemen op de Amerikaanse huizenmarkt zijn de cijfers van verf- en chemieconcern Akzo Nobel over het derde kwartaal lager uitgevallen dan verwacht. Door de zwakke huizenmarkt in de VS werd minder verf verkocht. Dat de omzet van de verfdivisie toch met 5 procent steeg (tot 1,7 miljard euro), was mede te danken aan de verkoop van verf aan de scheepsbouw, prijsstijgingen en overnames. De winst voor rente en belasting steeg met 11 procent tot 244 miljoen euro. Analisten verwachtten 255 miljoen euro. ”We weten dat de markt momenteel verzwakt”, aldus financieel topman Rob Frohn in een toelichting op de kwartaalcijfers. ”We zullen met een strategie moeten komen om in de VS te groeien. De Amerikaanse markt is erg dynamisch en op het moment dat die weer aantrekt, profiteren we daarvan.”