1 Zelf breien...

Breiende mannen

www.menknit.netwww.menwhoknit.com

1. Mannen breien niet. 2. Breien is een vrouwenhobby. 3. Breien is van oorsprong geassocieerd met vrouwen. Fout, fout, en fout, volgens de breisite Men Knit. Mannen zijn er vanaf de eerste steek bij geweest, zo lees je. Historici denken dat de techniek aanvankelijk voor visnetten werd gebruikt en door Arabische zee- en handelslui werd verspreid naar Europa. Breien was lang een mannenambacht, georganiseerd in gildes. En tegenwoordig is het een hobby voor iedereen. Dus als zelfs Russell Crowe de naalden oppakt (hoewel het onduidelijk blijft of de acteur dit slechts voor het leuke plaatje deed), net als David Arquette en Ryan Gosling, dan ben jij toch zeker man genoeg om te breien? ‘Insiders’ vertellen dat ze in cafés vaak worden aangesproken door vrouwen die willen weten wat ze maken en of ze het hen kunnen leren.

Op Men Knit staan links naar sites met breitechnieken en andere breiblogs. Op menwhoknit.com, bijvoorbeeld, geven mannen elkaar tips en laten ze elkaar hun creaties zien. Op Viewdo.com staan video’s met alle basistechnieken. (IdV)