Zoekmachine

Als je snel wilt weten wie iemand is, waar hij zich zoal mee bezighoudt en hoe je hem kunt bereiken, dan levert Google te veel ruis op. Er waren al wel sterke specifieke personenzoekmachines, maar die waren traag en liepen gemakkelijk vast.

wieowie.nl is een gebruiksvriendelijke en Nederlandstalige people search engine die verbluffende resultaten oplevert. Als je een naam en achternaam intikt, spuwt het apparaat binnen een seconde niet alleen alle google-hits uit, maar ook telefoonnummers, mailadressen, alle openbare pdf- en wordbestanden waar de naam in voorkomt, alsmede vermeldingen op de sites van YouTube, Hyves.nl, Schoolbank en LinkedIn.

Met griezelig gemak vond ik in vijf minuten heel veel uit over collega’s en andere bekenden: hun hobby’s, publicaties, filmpjes en onderwijsverleden. Handig dus, maar een reden te meer om zeer terughoudend te zijn in wat je los laat.

Probeer het uit op wieowie.nl