Wolkenvelden

De weercondities blijven voorlopig tamelijk rustig, en tot het einde van de week zonder neerslag. Hevige buien vallen tot die tijd vooral in de hele Middellandse-Zeeregio. Plaatselijk komt het daar echt met bakken tegelijk uit de lucht.

Bij ons zien we vooral veel wolkenvelden overdrijven. Die bewolking spreidt zich vanavond vanuit de noordoosthoek geleidelijk over een aanzienlijk deel van het land uit. Het kan vannacht in het zuiden en zuidwesten zeer lokaal nog tot een graadje vorst komen.

Morgen heeft de bewolking de overhand, met tussendoor een paar fraaie opklaringen. Na een minder koude nacht warmt het overdag op tot een graad of 10 a 11. De wind volhardt uit de noordoostelijke hoek en is veelal matig van kracht.

Vervolgens lijken ook donderdag en vrijdag veel bewolking met zich mee te brengen. Vooral de donderdag zou weleens tamelijk grijs kunnen uitpakken.

Boven de Noordzee valt uit de wolken een beetje regen, in ons land blijft het droog, of het moeten wat spatjes op de noordkust zijn.

De nachtelijke minima blijven ver boven het vriespunt en overdag gaan we richting 12 of 13 graden.

Ergens later in het weekeinde of begin volgende week komt vanaf de Noordzee een regenzone naderbij. De wind zal dan de oostelijke hoek verlaten en uiteindelijk draaien naar het zuidwesten.