Vlamingen willen gemeente houden

Vlamingen willen gemeente houden Wezembeek-Oppem, 23 okt. Vlaamse betogers protesteren in de Brusselse randgemeente Wezembeek-Oppem tegen de eis van Franstalige inwoners om de gemeente bij Brussel te voegen. Nu hoort ze bij Vlaanderen – net als twee andere randgemeenten, Kraainem en Linkebeek – maar er wonen veel Franstaligen. De gemeenteraadsverkiezingen van gisteren verliepen gedeeltelijk in het Frans. Volgens Vlaamse politici is dat in strijd met de taalwetgeving. Vlaams minister Marino Keulen, verantwoordelijk voor het bestuur van de gemeenten, zei dat als waarnemers vaststellen dat de gemeenteraad beslissingen heeft genomen na een debat in het Frans, die beslissingen worden vernietigd. Foto AFP Flemish demonstrators protest Monday against the use of the French language during a city council meeting in Wezembeek-oppem a locality situated in the Flemish (Dutch) surburbs of Brussels but where the French speakers are a majority 22 October 2007. Signs read 'Facilities Gone'. AFP PHOTO JOHN THYS AFP

Rectificatie / Gerectificeerd

Vlaamse betogers

In het bijschrift bij de foto van Vlaamse betogers (23 oktober, pagina 4) wordt gesproken van gemeenteraadsverkiezingen waar gemeenteraadsvergadering werd bedoeld.