Van Wijk, Bolhuis in bestuur NOC*NSF

PAPENDAL, 23 okt. KLM-topman Leo van Wijk en voormalig hockeybondvoorzitter André Bolhuis worden bestuurslid van sportkoepel NOC*NSF. Voorwaarde is dat de algemene ledenvergadering op 20 november hun voordracht goedkeurt. Van Wijk en Bolhuis, beiden 61 jaar, nemen de plaats in van Ton Nelissen, die na acht jaar aan het einde van de maximale zittingstermijn is. Van Wijk krijgt marketing, Bolhuis gaat zich bezig houden met onderzoek naar een mogelijke kandidaatstelling voor de Spelen van 2028. Bolhuis trad vorig jaar na acht jaar af als voorzitter van hockeybond KNHB. De oud-hockeyinternational was twee keer chef de mission bij de Spelen, in 1992 en 1996. Van Wijk was tot april president-directeur van luchtvaartmaatschappij KLM. Nu is hij vice-voorzitter van Air France KLM.