Televisie Film van de dag

Prizzi’s Honor. Vlak voordat de gisteren op RTL7 begonnen ‘Jack Nicholson-week’ losbarstte, haalde regisseur Francis Ford Coppola in een interview nog naar Nicholson en diens generatiegenoten Al Pacino en Robert de Niro uit: „Ze rusten op hun lauweren en hebben gebrek aan ambitie.” Coppola zei over Nicholson dat hij niet meer hongerig is naar een rol, maar tevreden is met „macht, geld en meisjes”. Om ons eraan te herinneren waar Nicholson toe in staat is, vandaag aandacht voor Prizzi’s Honor, John Hustons pastiche op de maffiafilm. Hustons voorlaatste film heeft een amusante rolbezetting – naast Nicholson Anjelica Huston en Kathleen Turner – en een feilloze intrige, waarin Charley (Nicholson), de niet zo snuggere moordenaar in dienst van de familie Prizzi, valt voor een vrouwelijke collega (Turner). Dan blijkt dat ze de opdracht hebben om elkaar te vermoorden. (John Huston, 1985, VS), RTL7, 20.30-22.55u.

André Waardenburg