Radio Voorkeur

Kunststof. Acteur Titus Muizelaar speelt in Wuivend Graan, een nieuw stuk van Wim T. Schippers, de geleerde causeur Henrik van Woerdekom. De professor doctor wil zijn publiek onderwijzen over ethiek, maar wordt opgehouden door ruzie met zijn familie in de zaal en de pedante voorzitter van de culturele vereniging. Radio 1, 19.04-20.00u.

De avonden. Wim Brands en Erik Jan Harmens praten met Reber Havin over zijn boek Het dorp van de zeven broers. Uit het leven van een Nederlandse Koerd, het verhaal van zijn veelbewogen jeugd in een piepklein dorpje in het zuidoosten van Turkije. En de Zuid-Afrikaanse dichter-zanger-songschrijver Gert Vlok Nel is te gast, met een muzikaal optreden en een gesprek. Radio 6, 19.02-22.00u.

Casa luna. Paul Riemens is directeur Air Traffic Management Luchtverkeersleiding Nederland en hoofd van een van de organisaties die onlangs een ambitieus plan lanceerden om geluidsoverlast rondom Schiphol te beperken met piramides en tegengeluid. Hij legt uit wat de controverse is tussen economie, veiligheid en milieu. Radio1, 0.00-01.00u.