Marjorie Boston artistiek leider van Cosmic

Amsterdam, 23 okt. Actrice en regisseuse Marjorie Boston is benoemd tot artistiek leider van Cosmic en Made in da Shade. De twee gezelschappen zijn bezig met een fusie die in begin 2009 afgerond moet zijn. Datzelfde jaar hoopt de fusiegroep, die MC gaat heten, een nieuw theater te betrekken in de Amsterdamse Westergasfabriek. Boston (1964) kwam op haar zesde vanuit Suriname naar Amsterdam. Na afronding van de Mime Opleiding, heeft zij gespeeld bij De Appel en De Paardenkathedraal. In 1992 was zij mede-oprichter van Made in da Shade. Ze was tot eind jaren negentig commissielid van de Raad voor Cultuur en het Fonds voor de Podiumkunsten. Sinds vorig jaar zit zij al in het artistiek team van Cosmic. Als artistiek leider werkt zij onder Lucien Kembel, algemeen directeur van Cosmic en zakelijk leider van Made in da Shade. De fuserende groepen maken cross-mediaal, multi-etnisch urban theater.