Hamilton klaagt niet

Ook al heeft zijn team McLaren-Mercedes beroep aangetekend tegen de uitslag van de laatste Grote Prijs Formule 1, voor Lewis Hamilton hoeft het allemaal niet. Hij heeft zich erbij neergelegd dat Ferrari-coureur Kimi Raikkonen de beste is van het afgelopen seizoen.

De Fin veroverde zondagavond in Brazilië de titel door een overwinning in de laatste Grand Prix. Debutant Hamilton eindigde zevende en kwam één punt te kort voor de titel. Maar Williams en BMW gebruikten ‘koude’ benzine, wat verboden is. Als hun wagens uit de uitslag worden geschrapt, schuift Hamilton op naar de vierde plaats en wordt hij alsnog wereldkampioen.

De eerste klacht van McLaren werd afgewezen, maar het team gaat in beroep. Voor Hamilton hoeft het niet. Hij erkent de wereldtitel van Raikkonen. Fernando Alonso, ook van McLaren, had de klacht van zijn team eerder als ‘schandalig’ bestempeld.