Binck dicht bij overname van internetbank Alex

Amsterdam. De overname van internetbank Alex door branchegenoot Binckbank is nabij. Gesprekken tussen Binck en Rabobank Nederland, de eigenaar van Alex, worden vanaf vandaag op exclusieve basis voortgezet. De Nederlandse Mededingingsautoriteit zal zo snel mogelijk worden ingelicht. Dat heeft Binck gisteren bekendgemaakt. Eerder deze maand had het bedrijf al gemeld met Rabobank in gesprek te zijn gegaan, nadat geruchten over een mogelijke overname van Alex waren opgedoken. Volgens een woordvoerder van Rabobank verlopen de gesprekken ”voorspoedig”. Hij verwacht snel een definitief overnamebericht bekend te kunnen maken. Betrokkenen schatten de waarde van Alex in op rond de 400 miljoen euro. Binck zal voor deze overnamesom met een aandelenemissie moeten komen.