5 Sponsoren

Geef nu eens geld aan bananen?

Sponsor een banaan

www.fairfood.org, doorklikken links naar ‘sponsor een banaan’

Je kan om de wereld te verbeteren een kind adopteren, of een kip, een geit of appelboom. Met bananen ligt dat wat moeilijker. Maar gelukkig: je kan een banaan wel sponseren. Fairfood zet zich in voor eerlijke, duurzame producten en bedacht de actie: Sponsor een banaan. Het gaat bij deze actie om de manier waarop bananen gemaakt worden, en door wie. Met het geld van de sponsors kan Fairfood onderzoeken welke banaan het meest duurzaam is geproduceerd. Ook steun je Fairfood zo in haar zoektocht naar structurele oplossingen voor de minder faire bananen. Sponsors ontvangen een Fairfood T-shirt bij een minimale bijdrage van 4 euro per maand gedurende een minimale periode van 1 jaar. Het shirt is natuurlijk ook verantwoord gemaakt. Wat je al vast kan doen om de bananenmakers te steunen, is eerlijke bananen kopen zoals die met het Oké-keurmerk. (EvdL)