1 uit eten met iens

De Opera

Den Bosch, Hinthamerstraat 115Telefoon (073) 613 74 57Keuken open 17.00-22.00 uur, zo-ma geslotenGemiddelde prijs drie gangen à la carte 50,00 euroCategorie: Romantisch uit eten

Cadeautjes voor de culinaire fijnproever: stuk voor stuk gerechtjes die je thuis niet kunt klaarmaken. Je moet ervan houden, maar dit pijpenlarestaurant staat overvol met mooie bric à brac. Het serviceniveau is uitstekend en niets is teveel, zelfs niet als een medewerker op zijn fiets de parkeermeter moet bijvullen. De Opera zorgt voor een onvergetelijke avond. Eens iets anders dan anders.

Uitstekend | De klassieke en romantische inrichting is terug te vinden in de zeer smakelijke gerechten. Het viergangenmenu, met voorafgaand twee geweldige amuses, is zijn geld dubbel en dwars waard. De wijn die ons werd aanbevolen was een schot in de roos. De zit van 4,5 uur is een avondje uit an sich. (13-05-2007 N. S. te ’s-Hertogenbosch)

Uitstekend | Het verrassingsmenu is uit de kunst. Prachtige smaakcombinaties. Een van mijn tafelgenoten riep uit dat ze de tarbot nog nooit van haar leven zo lekker had gegeten. (20-04-2007 R. van T. te Haarlem)

Eet en recenseer mee op nrc.nl/iens