1 Alles over sushi

Sushi werd ooit bedacht als manier om vis tussen rijst te conserveren. Foto Bloomberg This is a close-up view of the sushi for sale at the new upscale Wal-Mart in Plano, Texas, on Wednesday, March 22, 2006. Wal-Mart Stores Inc., the world's largest retailer, is testing whether customers will fill their shopping carts with pricey imported cheeses, vintage wines and trendy clothes along with paper towels and pet food. Photographer: Jason Janik/Bloomberg News. BLOOMBERG NEWS

Sushiweetjes

www.sushifaq.com

Sushi heeft al vele reputaties doorstaan, van armeluisvoedsel tot fastfood voor yuppies. Tegenwoordig loopt de hele wereld warm voor de rauwe vis en kun je op veel plekken erg goede, betaalbare sushi (mét rijst en vaak een laagje nori zeewier) en sashimi (zonder rijst) krijgen. Sushi werd ooit bedacht als manier om vis tussen rijst te conserveren (de rijst werd aanvankelijk weggegooid). Op Sushifaq vind je het antwoord op al je vragen over de Japanse delicatesse. Sushi-etiquette bijvoorbeeld, hoe je gember en wasabi (dat hete groene spul) bij je sushi gebruikt. Of: hoe begroet je een itamae (kok)? Deze sushichefs mochten overigens voorheen pas na tien jaar training in een keuken werken, tegenwoordig gaat het wat sneller. Je ziet hoe je sushi rolt en leest over rauwe vis en voedselveiligheid. Met de ‘sushiyapedia’ vind je wereldwijd sushirestaurants. De samensteller van de site, een ware sushifanaat, houdt ook een blog bij waarop hij mythes ontkracht over vis die nog leeft bij het serveren, of waarop hij de nieuwste trend in Japan beschrijft: fusion sushi, met hertenvlees bijvoorbeeld. (IdV)