Wijzigingen in top Chinese regering na partijcongres Peking

Peking. Op het congres van de Communistische Partij van China zijn een reeks personele wijzigingen in de leiding van het land aangenomen die de positie van voorzitter en president van China Hu Jintao moeten versterken. Zo keert de machtige vice-voorzitter Zeng Qinghong niet terug in de top van de partij. Zeng gold als de enige die de politieke macht van Hu kon evenaren. De wijzigingen werden gisteren in de hoofdstad Peking bekendgemaakt op de slotdag van het vijfjaarlijkse congres dat door ruim 2.200 congresgangers werd bijgewoond. De wijzigingen in de top van de partij zijn het gevolg van intensieve onderhandelingen achter gesloten deuren. In zijn slottoespraak herhaalde voorzitter Hu Jintao dat de economische ontwikkeling en gelijk verdeelde welvaart de hoofdpunten zullen zijn van het beleid van de partij. Het partijcongres heeft onder meer een nieuw Centraal Comité gekozen dat op zijn beurt de partijtop kiest.