Televisie Film van de dag

The Thomas Crown Affair. Niet alle remakes zijn overbodig. De nieuwe versie van The Thomas Crown Affair uit 1968 is op sommige punten beter dan het origineel, waarin de allerrijkste man van de wereld (Steve McQueen) uit verveling een bankoverval beraamt. Hij wordt achtervolgd door de elegante en intelligente Faye Dunaway, premiejaagster voor de verzekering. Dunaway keert in de remake uit 1999 terug als psycholoog van de nieuwe Thomas Crown, gespeeld door Bond-acteur Pierce Brosnan, die in Rene Russo een formidabele tegenstander treft als die een Monet heeft gestolen uit het Metropolitan Museum. Natuurlijk worden jager en prooi verliefd, maar de vraag is of ze elkaar kunnen vertrouwen. De kwestie van diefstal en verzekering is slechts een metafoor voor de onderliggende vraag of sterke, onafhankelijke karakters zich wel aan elkaar kunnen overgeven. (John McTiernan, 1999, VS), SBS6, 20.30-22.30u.

André Waardenburg