Sterk EK baanrenners

De Nederlandse baanwielrenners hebben bij de Europese kampioenschappen in Alkmaar drie gouden medailles veroverd. Teun Mulder eindigde gisteren als eerste bij het sprintomnium, een combinatie van vier verschillende disciplines. Hij liet de Fransen François Pervis en Arnaud Tournant achter zich. Mulder werd de opvolger van Tim Veldt, die na een val was uitgeschakeld. Theo Bos liet de EK lopen, omdat het kampioenschap niet paste in zijn seizoensopbouw.

Het koppel Peter Schep en Jens Mouris werden Europees kampioen op de koppelkoers. Een dag eerder had Matthé Pronk al goud veroverd achter de derny’s.

In Alkmaar werden Pim Ligthart en Wim Stroetinga gisteren tweede bij de koppelkoers voor beloften. Jens Mouris had zaterdag brons gehaald op het duuromnium. Jos Pronk deed dat achter de derny's.