Rondjes in de ‘Put des Doods’

Stuntmannen rijden rond in twee auto’s in de Maut ka Kuan, ofwel de ‘Put des Doods’. De attractie stond zaterdag opgesteld op een evenement in New Delhi, India. In de Maut ka Kuan rijden stuntmannen op motors of in auto’s net zo hard rondjes tot ze verticaal langs de muur rijden.

Het effect is vergelijkbaar met een centrifuge. Hoe harder de trommel draait, des te harder het wasgoed tegen de wand wordt gedrukt. Zo ook hier: des te harder de voertuigen rijden, hoe hoger ze tegen de wand kunnen komen. De put loopt naar onder toe rond af, zodat de rijders rustig kunnen beginnen.

Stuntman Dil Fariyad zei tegen de Indiase krant The Hindu dat hij circa 70 kilometer per uur gaat als hij rijdt in een zes meter hoge put.

Bekijk het filmpje van de Maut ka Kuan (death pit) op de Puskar Kamelenbeurs in Delhi vorig jaar: www.youtube.com