Publieksprijs Cinekid voor tv-kinderserie `Het Huis Anubis`

AMSTERDAM. De televisieserie Het Huis Anubis is dit weekeinde bekroond met de Kinderkast Publieksprijs op het film- en mediafestival Cinekid. De serie van Dennis Bots, die iedere werkdag wordt uitgezonden op de tv-zender Nickelodeon, won in de categorie fictie. De winnaar in de categorie non-fictie werd de Anne Frank Special van Yvonne Smit. De prijzen werden uitgereikt op de slotavond van het evenement in Amsterdam. Regisseuse Mischa Kamp viel twee keer in de prijzen. Zij ontving de Kinderkast Juryprijs fictie voor het tv-programma Adriaan en de Kinderkast Juryprijs in de categorie non-fictie voor Bloot. Cinekid is afgelopen, maar het festival-onderdeel Cinekid op Locatie vindt nog tot en met 28 oktober plaats door heel Nederland.