Ouders strenger over internetgebruik van hun kinderen

rotterdam. Ouders houden strenger toezicht op het internetgebruik van hun kinderen. Dat stellen onderzoekers van het IVO, een instituut dat is verbonden aan het Erasmus MC in Rotterdam, in hun jaarlijkse Monitor Internet en Jongeren. Ouders zijn in 2007, vergeleken met een jaar eerder, meer regels gaan stellen en houden hun kinderen beter in de gaten. Tegelijkertijd is volgens de onderzoekers de `kwaliteit van communicatie over internetgebruik` tussen ouders en kinderen verslechterd: `Jongeren voelen zich tijdens gesprekken over internetgebruik minder begrepen en minder serieus genomen.` Volgens het onderzoek `kunnen ouders dwangmatig internetgebruik bij hun kinderen helpen voorkomen door in te grijpen als kinderen te veel tijd - bijvoorbeeld een hele weekenddag - aan internetten besteden en door duidelijke regels te stellen aan het aantal uren internetgebruik.` Het IVO meldt dat het aantal uren dat jongeren internet gebruiken iets is gedaald: van 11,5 uur per week gemiddeld in 2006 tot 10,4 uur per week gemiddeld in 2007.