Nieuwe leiders van China voorgesteld

Nieuwe leiders van China voorgesteld Peking, 22 okt. Vanochtend werd in de Grote Hal van het Volk in Peking het permanent comité van de Chinese communistische partij voorgesteld. In het midden staat president Hu Jintao, die voor een tweede termijn van vijf jaar werd benoemd tot partijleider. De ‘jonge’ nieuwkomers in de top van de partij zijn de 52-jarige Li Keqing (tweede van links) en de twee jaar oudere Xi Jinping (tweede van rechts). Het permanent comité geldt als belangrijkste machtspodium in China. Met de nieuwe benoemingen heeft partijleider Hu definitief afstand genomen van zijn voorganger Jiang Zemin. Foto AFP Chinese communist party's new leadership team, (L to R) Zhou Yongkang, Li Keqing, Li Changchun, Wen Jiabao, Hu Jintao, Wu Bangguo, Jia Qinglin, Xi Jinping and He Guoqiang pose for group photo at the Great Hall of the People in Beijing, 22 October 2007. Chinese President Hu Jintao was named as head of the ruling Communist Party for a second term, an endorsement for him to lead the country for five more years. AFP PHOTO/TEH ENG KOON AFP