Morgen nogmaals zon

Ook morgen wordt een vrij zonnige herfstdag. Daarna schuift er vanuit het oosten vrij veel bewolking binnen. Die wolkenvelden zullen niet alleen het zicht op de zon ontnemen, maar tegelijkertijd de temperatuur wat ophogen, zowel ‘s nachts als overdag. Vanavond en vannacht lijkt het grotendeels helder te zijn, op wat sluierwolken na. De temperatuur daalt op uitgebreide schaal tot onder het vriespunt, vlak aan de grond kan het gemakkelijk 4 of 5 graden worden.

Morgen beginnen we koud en zonnig aan de dag. Ten noorden van de Wadden ligt wel wat bewolking, die ergens in de middag de noordelijke provincies binnentrekt. De matige wind draait ondertussen van oost naar noordoost en het warmt op naar een graad of 9. Stevige buien houden morgen nog steeds aan boven het zuidoosten van Europa en delen van Oostenrijk. Bovendien spreiden ze zich ook wat verder noordwaarts uit, tot in het zuiden van Polen en grote delen van Tsjechië.

Bij ons blijft het tot en met zaterdag zo goed als droog, wel leiden afzwaaiers van de eerder genoemde neerslagzone tot een toename van bewolking. Vooral donderdag en vrijdag zien er vooralsnog grijs uit. De nachtelijke vorst is dan wel verdwenen en overdag gaan we naar een graad of 12.

Mogelijk draait de wind vanaf zondag naar het zuidwesten en komen we in serieus zachtere lucht terecht, maar dat is nog koffiedikkijken.