John Kraaijkamp geëerd met `Blijvend Applaus`

AMSTERDAM, 22 OKT. - Met een kusje op de kale kruin van zijn collega heeft acteur Pieter Lutz gistermiddag de Blijvend Applausprijs uitgereikt aan John Kraaijkamp. De 82-jarige acteur en komiek kreeg de prijs omdat achteraf is gebleken dat de voorstelling Gouwe handjes, drie jaar geleden, zijn laatste was. Het juryrapport prijst hem vooral om zijn veelzijdigheid: ”van televisiekomiek tot tragisch acteur en van jongenssopraan tot musicalster.” Kraaijkamp (82) sputterde in zijn dankwoordje tegen: ”Die carrière van mij is nog niet afgelopen. Ik ben nog wel wat van plan.” Maar omdat hij broos is, wordt dat in zijn directe omgeving betwijfeld. In de Kleine Komedie in Amsterdam kreeg Kraaijkamp de prijs (5000 euro en een beeldje) tijdens een aan hem gewijd feestprogramma. De Blijvend Applausprijs voor podiumkunstenaars die afscheid hebben genomen, werd tot dusver eens in de twee jaar uitgereikt, maar is nu, dankzij 20.000 euro van de VandenEnde Foundation, een jaarlijkse prijs geworden.