Internet Weblog van de dag

Weblog Koken etc. „Mijn twee pubers zouden het liefst een staande grill in huis hebben waar de hele dag gemarineerd vlees op zou ronddraaien. Om daar dan op elk gewenst tijdstip een portie vanaf te kunnen schrapen”, begint Janneke Vreugdenhil de eerste aflevering van een serie over eten voor pubers op haar weblog Koken. „Mijn kinderen zijn döner-verslaafd. Lopend door de stad vraag ik ze: ‘Waar zullen we eens gaan lunchen’, komen ze met döner kebab aan. In de pauze van school wordt het liefst een döner verorberd en ‘s nachts na een filmpje bel ik wel eens waar ze uithangen, blijken ze ook net te kauwen op zo’n rijk gevuld broodje.

Me verdiepend in de döner heb ik afgelopen tijd op verschillende plekken in het land de broodjes uitgeprobeerd. Ik moet zeggen, het is een zeer prettige aanvulling op het standaard snackbar-assortiment. Veel bouwvakkers hebben dat inmiddels ook ontdekt. Want in elke dönerzaak waar ik binnenliep, zaten ze in groten getale te lunchen met een broodje kebab (gehakt) of een döner (vlees of gevogelte in een broodje). Als groot voorstander van de persoonlijke lunchtrommel moet ik dan wel even slikken. Maar het heeft ook wel iets, al die mannen in overall.”

Lees verder over de betekenis van het woord döner op:

http://weblogs.nrc.nl/weblog/kokenetc/