Autobranden in A`dam uitgebleven

Amsterdam, 22 okt. Voor de eerste avond sinds een week zijn gisteravond in Amsterdam-West geen auto`s in brand gestoken. Dat liet de politie vandaag weten. Zaterdag vatten nog vijf voertuigen vlam in de stadsdelen Slotervaart, Osdorp en Geuzenveld/Slotermeer. De politie arresteerde zaterdagavond drie jongemannen op verdenking van brandstichting. De verdachten van 16, 17 en 19 jaar hadden een plastic colafles met benzine bij zich. Gisteravond werden opnieuw drie mannen van 16, 26 en 27 jaar, aangehouden. Sinds de dood van de 22-jarige Bilal B, die vorige week zondag werd doodgeschoten door een agente nadat zij en haar collega door hem ernstig waren verwond, was het onrustig in Amsterdam-West. In een parkeergarage in het stadsdeel Geuzenveld/Slotermeer hebben vandalen zaterdagnacht ruim dertig auto`s vernield. Volgens de politie waren de daders op zoek naar waardevolle spullen. Ze hebben diverse voorwerpen uit de voertuigen ontvreemd.