Arrestaties na moord reggaester Z-Afrika

Johannesburg. De Zuid-Afrikaanse politie heeft vijf verdachten opgepakt in verband met de moord op reggaester Lucky Dube, vorige week in Johannesburg. Dube had net zijn zoontje afgezet toen gewapende mannen hem onder vuur namen, waarschijnlijk om zijn auto te stelen. Dube nam in zijn carrière meer dan twintig albums op, waaronder Rasta`s never die. Hij was de best verkopende artiest van zijn land, maar succes buiten Zuid-Afrika bleef uit. Hij schreef veel politiek en sociaal bewogen teksten. Dube is de derde artiest in korte tijd die het slachtoffer is geworden van Zuid-Afrika`s misdaadprobleem. Zanger en componist Taliep Petersen - wiens musical Ghoema momenteel door Nederland toert - werd eind vorig jaar thuis vermoord. In april 2006 werd acteur Brett Goldin het slachtoffer van een nooit opgeloste moord.