7 Weggooien

Biologisch afbreekbaar

Milieuvriendelijk wegwerpen

www.vegware.co.uk

Tijdens een fietstocht op een mooie herfstdag neem je brood en bestek mee voor onderweg en geniet je van de natuur, die schone natuur. Maar hoe zorg je ervoor dat de natuur geen overlast heeft van jouw picknick? Plastic wegwerpbestek is handig, maar ook slecht voor het milieu. De oplossing voor dit probleem komt van fabrikant SpudWare. Zij brengen biologisch afbreekbaar bestek op de markt dat voor 80 procent bestaat uit aardappelzetmeel en voor de overige 20 procent uit (hernieuwbare) plantaardige oliën. Maïs uit China is het belangrijkste ingrediënt. Naast bestek, zijn er ook biologisch afbreekbare borden, bekers en meeneemdoosjes. Volgens de fabrikant zijn deze even sterk en hittebestendig als de plastic varianten. In 180 dagen breekt het bestek zichzelf af, je kunt het dus zonder schuldgevoel weggooien. Alhoewel het dan nog wel een half jaar in het zicht ligt. (EvdL)

Met bijdragen van Eline Bergmans, Carola Janssen, Elise van der Laan en Sanne Steusel