Wolkenvelden

Het rustige najaarsweer houdt ook de komende dagen aan. Daarbij trekken vaak uitgestrekte wolkenvelden over, maar er zijn ook tijden met flinke opklaringen.

Vanmiddag hebben we bijvoorbeeld nog op grote schaal met opklaringen te maken, sterker nog: op veel plaatsen is het zonnig.

Vooral in het noorden komen echter geleidelijk steeds meer wolken binnendrijven. Regen valt er niet uit, maar aangezien het op de meeste plaatsen niet warmer is dan 11 of 12 graden voelt het uit de zon fris aan. In de zon is het een stuk aangenamer. Er is weinig wind.

Vanavond en vannacht zijn er in het zuiden brede opklaringen, waarin het afkoelt tot een graad of 3 in Brabant en Limburg. In het noorden zijn de opklaringen beperkt, waardoor het minder koud wordt: 5 à 6 graden. Morgenochtend is het fris, vooral in het zuiden. In de loop van de dag sijpelt wat zachtere lucht binnen waardoor het kwik op veel plaatsen net een graadje hoger uitkomt dan vandaag, vooral in het westen van het land. Het wordt 11 à 12 graden in het oosten tot 13 à 14 graden in het westen en zuidwesten.

Ook maandag en dinsdag blijft het rustig en droog, maar het is fris met maximumtemperaturen rond 10 graden. Er is vaak veel bewolking, maar soms kan regionaal de zon even goed doorbreken. Woensdag valt in het oosten mogelijk wat regen.