Winehouse nacht in Noorse cel

Zangeres Amy Winehouse en haar echtgenoot zijn in het Noorse Bergen gearresteerd wegens het bezit van drugs. Na een nacht in de cel en het betalen van vijfhonderd euro boete werden de twee gisteren vrijgelaten. De politie zou de betreffende zeven gram marihuana na een tip hebben aangetroffen tijdens een doorzoeking van hun hotelkamer. Volgens de Britse kranten had de zangeres geluk dat Noorwegen een tolerant drugsbeleid voert.

De Britse soulzangeres staat onder meer bekend om haar bovenmatig drank- en drugsgebruik, de vechtpartijen met haar echtgenoot, en de lange lijst afgezegde of verknalde optredens. In september moest ze een Amerikaanse tournee afzeggen wegens een behandeling tegen verslaving. Na Noorwegen reist Winehouse maandag door naar Amsterdam, waar ze hoopt op te treden in de Heineken Musical Hall.

Winehouse debuteerde in 2003 met de jazzy cd Frank, maar werkelijk beroemd werd ze dit jaar met het album Back to Black en de hit Rehab. Op de cd grijpt de blanke Britse terug op de Afro-Amerikaanse soul uit de jaren zestig, maar dan met moderne, naar voren gemixte drums en een wat rauwer rockgevoel.